Sigara Kullanmak ve Otizm

Aspire Zelos 50w + Aspire Nautilus 2 Elektronik Sigara KitScientific Reports'da yayımlanan yeni bir çalışma, iqos fiyat Heets Purple Sigara Tütünü bir annenin büyükannesinin hamileliği sırasında tütün içmesi durumunda, IQOS Heets Purple Sigara Tütünü otistik özellikler geliştirmesinin daha muhtemel olduğu sonucuna varmıştır.
[Hamile kadın sigara içiyor]
Sigara içmek torunlarınızın otizmle ilişkili özellikler gösterme riskini artırabilir mi?
Tekrarlayan davranışlar ve sosyal olarak etkileşime girme güçlüğü ile karakterize olan otizm , artıyor gibi görünmektedir.

Bu artışın çoğunun daha iyi tespit oranları ve daha fazla farkındalıktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Bununla birlikte, birçok bilim adamı çevresel veya yaşam tarzı faktörlerinin de rol oynayabileceğine inanmaktadır.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yürütülen son bir araştırma , Üniversite tarafından yürütülen uzun vadeli bir veri toplama projesi olan Avon Ebeveynler ve Çocuklar Boylamsal Araştırması'ndan (ALSPAC) üç kuşak veriye baktı. 1990'ların başında başladı.

Araştırmacılar hamile anneleri işe aldı ve sigara içip içmemek de dahil olmak üzere yaşam tarzları, alışkanlıkları ve sağlıkları hakkında derinlemesine bilgi aldı. Proje ilk başladığından beri düzenli olarak takip edildiler.

Büyükannenin sigara içme alışkanlıkları
Önceden, Vaporesso Luxe 220W Kit Elektronik Sigara Armour Pro Kit Elektronik Sigara bilim adamları, anne içiciliği ile otizm arasındaki bağlantıları araştırmışlardı, ancak bugüne kadar, sonuçlar yetersizdi. Bazı çalışmalar bir etki bulurken, bazıları ise bulamadı .

Eşsiz ALSPAC kohortu sayesinde, bu çalışmanın araştırmacıları daha da derine inebilir. Bir kişinin nihai torunlarına hamileyken sigara içmenin ölçülebilir bir etkisi olup olmadığını anlamak istediler.

Toplamda 14.500 katılımcı çalışmaya dahil edildi. Veriler iyice incelendikten ve sayısız faktör kontrol edildikten sonra, sonuçlar şaşırtıcıydı.

Bir kızın anne büyükannesi hamilelik sırasında sigara içerse, Sosyal İletişim ve Tekrarlayan Davranış önlemleri ile değerlendirildiği üzere, kızın otizmle ilişkili bazı özellikleri gösterme ihtimalinin yüzde 67 daha fazla olacağını tespit etmişlerdir.

Ayrıca, eğer anneannenin içmesi durumunda, iqos 3 multi torunlarının otizm spektrum bozukluğu (ASD) teşhisi riskinin yüzde 53 oranında arttığı gösterilmiştir.

ASD tanısı için torunların cinsiyetinin ayrı ayrı analiz edilemediğine dikkat etmek gerekir; otistik özelliklerin analizi 7.000'den fazla katılımcıya dayanıyordu, ancak yalnızca 177 ASD tanısı vardı.

Tuhaf bir şekilde, eğer büyükannenin hamilelik sırasında sigara içmesine rağmen annenin IQOS Heets Purple Sigara TüTüNü içmemesi durumunda ölçülen etkiler daha belirgin bir şekilde kesildi. Otizm ya da otizm benzeri özellikler ile baba-baba-büyükbaba veya sigara içme arasında bir ilişki yoktu.

Bu nesiller arası etki nasıl gerçekleşebilir?
Bir fetüs içindeki gelişmekte olan yumurtaların, sigara tütününde yer alan kimyasallara karşı hassas olması ve daha sonra yaşamda zararın hala mevcut olması ve sonunda yavruları etkilemesi olabilir.

" Mekanizmalar açısından iki geniş olasılık var. Torunlara aktarılan DNA hasarı var, ya da torunu ASD'ye karşı daha savunmasız bırakan sigaraya karşı uyarlamalı bir cevap var."

Prof. Marcus Pembrey, ortak yazar
Bu hasar hücrenin güç santralleri olarak adlandırılan mitokondride gerçekleştirilebilir. Mitokondri, sadece annenin yumurtası yoluyla bir sonraki nesle geçmektedir. Prof. Pembrey, bir kadının mitokondrisindeki küçük değişikliklerin onu etkilemeyebileceğine inanıyor, ancak etkileri gelecek nesillerde çoğaltılabilir.

Aspire CF VV Nautilus Premium Set Elektronik SigaraTorunlar yerine torunların neden etkilendiğine gelince, jüri dışarı çıktı. Prof. Pembrey, "Daha önce büyükanne sigara içmenin torunlarda ve torunlarda farklı büyüme şekilleriyle ilişkili olduğunu bulmamıza rağmen, cinsiyet farkı hakkında bir açıklamamız yok" diyor.

Bu sonuçları doğrulamak ve verilerden kaynaklanan yeni soruları cevaplamak için daha fazla araştırma yapılması gerekecektir. Araştırmacılar bulgularını genişletmeyi planlıyor ve yazarlardan bir diğeri olan Prof. Jean Golding, şöyle açıklıyor: "Yeni nesil katılımcıları incelemeye başladık, sonuçta bu etkinin büyükten etkilenip gerçekleşmediğini görebiliriz. dedeleri büyük torunlarına da. "

Bu çalışmanın sonucu, bazı sağlam tavsiyelerin tekrarı - hamilelik sırasında sigara içmeyin. Golding'in dediği gibi: "Bir bebeği tütün dumanından korumanın, bir kadının çocuğuna hayata sağlıklı bir b